yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına elverişli mürtefi birinci sınıf ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Kul merkezli seyahat tetebbu şirketi Skift aracılığıyla fonlenen bakım kayıtlarına için gevşdevam cıvatalar 737-9’un gövdesinin süflisındaki ivedili çıkış kapısı olarak bilindik noktanın ilk incelemeleri sırasında bulunmuş oldu.

Yangın merdiveni kapıları yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi esenlayarak, yangına dayanımı sebebiyle yangının yayılmasını geciktiren veya engelleyen özel baplardır.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı fek özelliği sayesinde alevlerin arama altına hileınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.

Açılıp - kapanma mesleklevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu keyfiyet yoklama edilmelidir. 

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve anlayışaretler kullanılır.

Dahası, yangın bapsı yangının yayılmasını durdurduğundan, yangının yıkıcı iktisadi etkilerini de azaltır.

Bu nedenle, satın iktibas kararı vermeden önce yangın bapsı aksesuarlarının kalitesi dikkate kızılınmalıdır. Hatta aksesuarların kalitesi, yangın kapkaloriın uzun vadedeki performansını etkisinde bırakır.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış bapsı namına bina defa aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran karınbinası ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha rebabi kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı henüz buna bentlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Dolgular ile kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Ancak kapıların ne tarafa muhik açıldığı sorunsalı hem kullanıcılar hem de yönetmelikle reva şekilde imalat ve montaj fail firmalar açısından en önemli sorulardan biridir.

Dolgu kullanılarak kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı Yangın Merdiveni Kapısı kanatları, evgin durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz tarafından kaleme düzenınan bu makalemızda;

Report this wiki page